Zo maak je Winterse roerbakschotel met rijst
Ik weet niet of het nu komt door de kleurencombinatie, of de smaak, maar ik vind dit recept écht wat voor de winter. Kies zelf of of je hem voor het avondeten klaarmaakt (met rijst) of voor de lunch. En eigenlijk heb ik alles voor dit gerecht standaard in mijn (koel)kast of vriezer liggen! Lekker makkelijk dus.
Stap 1
Schrap 70 gram wortelen en snijd ze in dunne reepjes. Doe hetzelfde met 70 gram voorgekookte rode biet. Weeg ook alvast 70 gram gebroken sperziebonen af.
Stap 2
Roer 1 theelepel cayenne peper door de vegetarische speckjes heen. Je kunt eventueel een klein beetje zonnebloemolie gebruiken.
Stap 3
Bereid alvast 55 gram zilvervliesrijst.
Stap 4
Maak alvast de saus klaar. Snijd hiervoor het rode uitje in kleine snippers, de knoflook in ringetjes en voeg deze in een bakje samen met de gember pasta, sriracha, sojasaus en sesamolie.
Stap 5
Doe 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en bak de speckjes 3 minuten op middelhoog vuur.
Stap 6
Voeg de groenten toe en bak deze 2 minuten mee.
Stap 7
Voeg het schaaltje met saus, ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Stap 8
Meng op je bord met de rijst, en besprenkel met een theelepel sesamzaadjes.
Eet smakelijk!