Tortilla vega kip
Tortilla vega kip

Tortilla vega kip

Met deze snelle tortilla kun je eindeloos variëren! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vega kip variant?

voedingswaarden

lees dit recept voor

Ingredienten

- 1 volkoren tortilla (La Morena)
- 3 plakjes vegetarische kipworst (Vegetarische slager)
- 10 g spinazie
- 1 theelepel pesto
- 20 g belegen geraspte kaas

Zo maak je Tortilla vega kip

Een instant hit, deze tortilla! Houd er rekening mee dat je kiest voor een volkoren tortilla, en je dag kan na deze lunch niet meer stuk! Zet je deze tortilla liever voor het diner op tafel? Zet er dan een lekkere salade naast!

Stap 1

Maak een inkeping in de tortilla, vanaf het midden van de tortilla tot aan de rand. Je snijdt de tortilla als het ware voor de helft door de midden. Zo ontstaan er vier vakken om te beleggen.

Stap 2

Smeer het eerste vak in met een theelepel pesto. Zorg dat je een beetje wegblijft bij de rand van de tortilla. Zorg dat dit vak één van de vakken is die grenst aan de inkeping die je in stap 1 hebt gemaakt. Dit is het vak dat je straks als laatste gebruikt om de tortilla te 'sluiten'.

Stap 3

Beleg het andere vak dat aan de inkeping grenst met drie plakjes vegetarische kipworst.

Stap 4

Beleg vak 2 en 3 met 10 gram spinazie en 20 gram belegen kaas.

Stap 5

Nu is het tijd om de tortilla dubbel te klappen. Begin met het vak waar de kipworst ligt. Deze vouw je over het vak met de spinazie. Deze vouw je weer over het vak met de kaas, die je op haar beurt weer over het vak met de pesto klapt.

Stap 6

Verwarm een koekenpan en bak de tortilla in een paar minuten aan beide kanten aan, zodat hij een beetje knapperig wordt en er bruine bakplekjes ontstaan. Draai hem tussendoor af en toe om. Zodra de kaas gesmolten is en de tortilla de gewenste knapperigheid heeft bereikt, is het tijd om hem uit de pan te halen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Koolhydraten

33 gram

Totale tijd

10 minuten

Personen

1 persoon

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recept voorlezen

Wanneer je net de diagnose diabetes hebt gekregen, kan je zicht erg slecht zijn. Laat het recept in dat geval voorlezen om het toch te kunnen maken!