Tortilla caprese
Tortilla caprese

Tortilla caprese

Een supersnelle tortilla, waar je je hand niet voor om hoeft te draaien! Op dit moment een hit op Tiktok, en ik snap wel waarom!

voedingswaarden

lees dit recept voor

Ingredienten

- 1 volkoren tortilla (la Morena)
- 15 g rucola
- een halve bol (62,5 g) mozarella
- 10 g pesto
- 30 g tomaat

Zo maak je Tortilla caprese

Sneller je lunch op tafel zetten dan met deze tortilla gaat haast niet. Let op dat je kiest voor een volkoren tortilla, en dus voor langzame koolhydraten. Ik gebruikte er een van La Morena.

Stap 1

Maak een inkeping in de tortilla, vanaf het midden van de tortilla tot aan de rand. Je snijdt de tortilla als het ware voor de helft door de midden. Zo ontstaan er vier vakken om te beleggen.

Stap 2

Snijd een halve bol mozarella in dunne plakjes.

Stap 3

Snijd nu ook 30 gram tomaat in dunne plakjes.

Stap 4

Smeer het eerste vak in met een eetlepel pesto. Zorg dat je een beetje wegblijft bij de rand van de tortilla. Zorg dat dit vak één van de vakken is die grenst aan de inkeping die je in stap 1 hebt gemaakt. Dit is het vak dat je straks als laatste gebruikt om de tortilla te 'sluiten'.

Stap 5

Leg de plakjes mozarella in vak 2 en de plakjes tomaat in vak 3.

Stap 6

Rol 15 gram rucola tussen je handen tot een balletje en leg dit in vak 4.

Stap 7

Nu is het tijd om de tortilla dubbel te klappen. Begin met het vak waar de rucola ligt. Deze vouw je over het vak met de tomaten. Deze vouw je weer over het vak met de mozarella, die je op haar beurt weer over het vak met de pesto klapt.

Stap 8

Verwarm een koekenpan en bak de tortilla in een paar minuten aan beide kanten aan, zodat hij een beetje knapperig wordt en er bruine bakplekjes ontstaan. Draai hem tussendoor af en toe om. Zodra de kaas gesmolten is en de tortilla de gewenste knapperigheid heeft bereikt, is het tijd om hem uit de pan te halen.

Eet smakelijk!

Tortilla caprese dubbel

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Koolhydraten

33 gram

Totale tijd

10 minuten

Personen

1 persoon

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recept voorlezen

Wanneer je net de diagnose diabetes hebt gekregen, kan je zicht erg slecht zijn. Laat het recept in dat geval voorlezen om het toch te kunnen maken!