Zo maak je Tamagoyaki zeewier & chilivlokken
Deze zoetige variant van het Japanse eierrolletje is echt klaar in een handomdraai! Om de omelet zo makkelijk mogelijk in een rolletje te draaien, gebruik je het beste twee chopsticks (lekker cliché, dat wel).
Stap 1
Neem een vel nori en scheur de gewenste hoeveelheid in kleine stukjes.
Stap 2
Meng in een schaal de 3 eieren, 1 eetlepel Mirin, 1 theelepel Japanse soja saus, een beetje chilivlokken, de gescheurde nori en een snufje zout. Roer goed door elkaar.
Stap 3
Verhit in de koekenpan een eetlepel zonnebloemolie. Veeg deze uit door de pan met een keukenpapiertje. Leg dit papiertje apart, dit heb je straks weer nodig.
Stap 4
Wanneer de pan warm is, breng je de eerste laag van het eiermengsel aan. Beweeg de pan zodat het mengsel evenredig over de pan verdeeld is. Na een minuutje bakken - de bovenkant mag nog wel wat nattig zijn - begin je deze op te rollen van de ene kant van de pan naar de andere.
Stap 5
Bewaar de eerste opgerolde laag aan de zijkant van de pan. Gebruik het keukenpapiertje om je pan weer wat vet te maken. Gooi de tweede batch eiermengsel in je pan. Verdeel evenredig en zorg dat er wat mengsel onder het eerste rolletje komt. Wacht weer een minuutje en rol de nieuwe laag naar het eerste rolletje toe. Uiteindelijk klap je de tweede laag over de eerste laag heen.
Stap 6
Doe hetzelfde met de derde laag, vergeet de pan niet eerst weer wat vetter te maken. Klap ook deze derde laag over het al gemaakte rolletje heen, zodat een grote rol ontstaat.
Stap 7
Laat nog even bakken en draai de rol dan om, zodat ook de bovenkant goudbruin wordt. Haal vervolgens uit de pan, laat afkoelen en snijd in twee delen zodat je twee porties hebt.
Eet smakelijk!