Tamagoyaki gember & spinazie
Tamagoyaki spinazie

Tamagoyaki gember & spinazie

Ik heb even moeten oefenen op de uitspraak, maar tamagoyaki is een lekker en simpel Japans recept voor een gebakken eierrolletje. In deze variant zit spinazie en gember verwerkt.

voedingswaarden

lees dit recept voor

Ingredienten

- 3 eieren
- 1 eetlepel Mirin
- 1 theelepel Japanse soja saus
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 25 gram spinazie
- 1 theelepel gehakte gember (Go-Tan)
- een snufje zout

Zo maak je Tamagoyaki gember & spinazie

Wat kun je toch een hoop met ei! Je maakt dit recept als lunch, bijgerecht of tussendoortje! Traditioneel gezien gebruik je voor dit recept een rechthoekige koekenpan, maar een ronde werkt ook prima.

Stap 1

Neem een koekenpan en verhit een paar druppels zonnebloemolie. Bak in een minuutje of 2 de 25 gram spinazie totdat deze geslonken is. Leg hem hierna apart totdat hij afgekoeld is.

Stap 2

Meng in een schaal de 3 eieren, 1 eetlepel Mirin, 1 theelepel Japanse soja saus, 1 theelepel gehakte gember en een snufje zout. Roer goed door elkaar.

Stap 3

Snijd de afgekoelde spinazie in fijne stukjes en roer door het eiermengsel heen. Verdeel het mengsel hierna in 3 gelijke delen.

Stap 4

Verhit in de koekenpan een eetlepel zonnebloemolie. Veeg deze uit door de pan met een keukenpapiertje. Leg dit papiertje apart, dit heb je straks weer nodig.

Stap 5

Wanneer de pan warm is, breng je de eerste laag van het eiermengsel aan. Beweeg de pan zodat het mengsel evenredig over de pan verdeeld is. Na een minuutje bakken - de bovenkant mag nog wel wat nattig zijn - begin je deze op te rollen van de ene kant van de pan naar de andere. Het klinkt wat cliché, maar als je hiervoor twee chopsticks gebruikt, werkt dat toch echt het beste.

Stap 6

Bewaar de eerste opgerolde laag aan de zijkant van de pan. Vet met je keukenpapier de pan weer een beetje in. Gooi de tweede batch eiermengsel in je pan. Verdeel evenredig en zorg dat er wat mengsel onder het eerste rolletje komt. Wacht weer een minuutje en rol de nieuwe laag naar het eerste rolletje toe. Uiteindelijk klap je de tweede laag over de eerste laag heen.

Stap 7

Doe hetzelfde met de derde laag. Vergeet de pan niet eerst weer wat vet te maken met je keukenpapiertje. Klap ook deze derde laag over het al gemaakte rolletje heen, zodat een grote rol ontstaat.

Stap 8

Laat nog even bakken en draai de rol dan om, zodat ook de bovenkant goudbruin wordt. Haal vervolgens uit de pan, laat afkoelen en snijd in twee delen zodat je twee porties hebt.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Koolhydraten

5 gram

Totale tijd

10 minuten

Personen

2 personen

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recept voorlezen

Wanneer je net de diagnose diabetes hebt gekregen, kan je zicht erg slecht zijn. Laat het recept in dat geval voorlezen om het toch te kunnen maken!