Spicy spinazie spread
Spinazie spread 1110 x 804 - Hoofdafbeelding

Spicy spinazie spread

Oorspronkelijk afkomstig uit Perzië en vanaf de 9e eeuw voor het eerst in Europa gesignaleerd, maar de laatste jaren kennen we dit groene goud vooral van Popeye. Van deze spinazie spread op je brood of cracker krijg je pas écht spierballen!

voedingswaarden

lees dit recept voor

Ingredienten

- 175 g prei
- 200 g spinazie
- 5 g basilicum
- 1 teen knoflook
- 50 g feta
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 snufje zout

Zo maak je Spicy spinazie spread

Niets lekkerder dan precies weten wat je nu eigenlijk op je boterham of cracker smeert! Met deze goudgroene spinazie spread maak je van elke lunch een feestje.
Gebruik voor dit recept een blender of keukenmachine. Als je wilt, kun je de spinazie wat grover houden.

Stap 1

Breng water aan de kook.

Stap 2

Snijd intussen de prei in ringetjes en was deze.

Stap 3

Kook de prei 3 minuten in de pan met water.

Stap 4

Snijd of kruimel de feta intussen in kleine blokjes.

Stap 5

Snijd de spinazie, basilicum en knoflook in kleinere stukken.

Stap 6

Gooi alle ingrediënten samen in de keukenmachine of blender en mix totdat de spread de gewenste structuur heeft.

Stap 7

Bewaar de spread in een luchtdicht potje in de koelkast maximaal 7 dagen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Koolhydraten

1 gram

Totale tijd

15 minuten

Personen

4 personen

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recept voorlezen

Wanneer je net de diagnose diabetes hebt gekregen, kan je zicht erg slecht zijn. Laat het recept in dat geval voorlezen om het toch te kunnen maken!