Zo maak je Rijstepap
Wil je ontbijten met deze pap en heb je ’s ochtends altijd nét te kort de tijd om alles voor elkaar te krijgen? Dan doe je de voorbereiding gewoon grotendeels de avond van tevoren! Voer stap 1 tot en met 7 in de avond uit. Hervat je kookkunsten in de ochtend vanaf stap 8! Natuurlijk kun je hem ook direct van begin tot einde doorlopen.
Stap 1
Weeg 40 gram volkoren/zilvervliesrijst af in een steelpannetje.
Stap 2
Voeg 150 ml kokosmelk en 100 ml water toe.
Stap 3
Breng aan de kook op middelhoog vuur. Roer de rijst af en toe door.
Stap 4
Wanneer de rijst kookt, draai je het vuur laag.
Stap 5
Na 10 minuten zachtjes pruttelen, waarbij je af en toe even roert, doe je een deksel op de pan. Laat vervolgens nog 10 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Wanneer de rijst dreigt droog te koken, voeg je een scheutje water extra toe.
Stap 6
Roer 14 gram rozijnen door de rijst.
Stap 7
Zelf zet ik op dit punt mijn rijst altijd in de koelkast voor de volgende ochtend. Dan ben ik bij het ontbijt lekker snel klaar.
Stap 8
Wanneer je verder gaat met het koken, voeg je 50 ml kokosmelk toe. Laat het geheel heel zachtjes 2 minuten warm worden terwijl je zachtjes roert. Mocht je de pap te nat vinden, kun je hem iets langer doorkoken.
Stap 9
Schep de pap in een kommetje en voeg 1 eetlepel vanille aroma en een theelepel kaneel toe.
Stap 10
Schep goed door elkaar, totdat de kaneel evenredig verdeeld is over de pap.
Eet smakelijk!