Zo maak je Pittige pasta funghi
Twee van mijn favoriete dingen, gecombineerd in één gerecht: de smaak van gebakken champignons en de geur van gebakken uien. Dit simpele gerecht doet een beetje denken aan een carbonara, maar de sambal zorgt voor net dat beetje extra pittigheid.
Stap 1
Snijd de uien in ringen en de knoflook in kleine schijfjes.
Stap 2
Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Stap 3
Doe intussen 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak de ui in 3 minuten op laag vuur tot hij glazig is.
Stap 4
Snijd in de tussentijd de champignons in halfjes.
Stap 5
Voeg de knoflook toe bij de uien en bak nog 2 minuten.
Stap 6
Bak de champignons 5 minuten mee.
Stap 7
Giet de pasta af.
Stap 8
Voeg daarna de kookroom toe aan de hapjespan en laat 5 minuten inkoken op middelhoog vuur. Bak intussen in een kleine koekenpan de pijnboompitten tot ze goudbruin worden.
Stap 9
Voeg hierna de sambal, gedroogde peterselie en pasta toe en roer goed door elkaar.
Stap 10
Rol de rucola tussen je handen in een stevig bolletje, zodat je hem daarna op je bord kunt leggen. Schep de pasta met saus hier bovenop.
Stap 11
Bestrooi op je bord met de pijnboompitten en parmezaanse kaas.