Zo maak je Pindakaaschoco chunks
Soms ben ik de tomaatjes of mandarijnen tussendoor wel een beetje zat en heb ik gewoon zin in iets lekkers en ongezonds, wat geen invloed heeft op mijn suikerspiegel. Deze chunks zijn daarvoor perfect, want ze bevatten maar 2 koolhydraten per stuk! Ik gebruik er stevia druppels bij voor de zoetigheid, en die zorgen dus niet voor een piek in mijn waarden. Daarnaast zijn ze zo simpel om te maken: grote kans dus dat je iedere week een nieuwe lading in je koelkast hebt liggen…
Stap 1
Maal 100 g pinda’s in een keukenmachine fijn tot ze ongeveer de grootte hebben van ongekookte couscous. Let op, gebruik de pulse-stand. Door niet aaneengesloten te draaien, voorkom je dat je per ongeluk pindakaas maakt.
Stap 2
Doe 80 g pindakaas en 70 g boter in een pannetje en laat op laag vuur smelten.
Stap 3
Doe de gesmolten pindakaas en boter in een kom. Voeg 1 theelepel vanille extract toe, 8 druppels Greensweet stevia en het gemalen pinda ‘meel’.
Stap 4
Meng door elkaar en doe in een bakvorm die je daarvoor met bakpapier vult. Zet in de koelkast.
Stap 5
Na één uur wachten, smelt je 40g chocolade (ik gebruikte 85% chocola van Lindt) en 10 g boter in een schaaltje boven een pan met heet water.
Stap 6
Giet de gesmolten chocolade over de uitgeharde pinda-basis en verdeel deze.
Stap 7
Na nog een uurtje in de koelkast, snijd je je blok in kleine chunks.
Eet smakelijk!