Zo maak je Pasta blauwe kaas & spinazie
Klaar in een handomdraai en lekker romig: deze pasta met blauwe kaas is een groot succes hier in huis. Kies je eigen favoriete blauwe kaasje om er doorheen te gooien en smullen maar!
Stap 1
Snijd 250 g champignons in stukken.
Stap 2
Snijd een teentje knoflook fijn.
Stap 3
Verhit twee eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de vegetarische kipstukjes een paar minuten aan tot ze goudbruin worden.
Stap 4
Voeg de knoflook en champignons toe en bak een paar minuten mee.
Stap 5
Voeg het pakje Alpro soja room 14% toe aan de pan en laat op een laag vuurtje pruttelen.
Stap 6
Breng intussen 140 g volkoren spaghetti in een pan met ruim water aan de kook.
Stap 7
Voeg 100 g spinazie toe aan de pan met saus en laat slinken.
Stap 8
Snijd vervolgens een blokje blauwe kaas van ongeveer 80 gram in kleine blokjes en roer door de pan met saus heen.
Stap 9
Snijd ten slotte 200 g cherrytomaten in stukjes en voeg als laatste toe aan de saus.
Stap 10
Wanneer de pasta klaar is, giet je deze af en roer je hem door de saus heen. Let op: dit gerecht is erg vet door het gebruik van de kaas en plantaardige room. Zelf hak ik mijn insuline daarom in twee delen: de helft voor het eten en de helft ongeveer twee uur na het eten.
Eet smakelijk!