Zo maak je Linzensalade
Boterhammen bij de lunch zijn hartstikke lekker, maar ik merk dat mijn suikerspiegel er toch altijd behoorlijk van stijgt, of ik nu voor volkoren brood ga of niet. Met deze linzensalade hoef ik me daar niet zo druk om te maken: mijn suikerspiegel blijft aardig in balans.
Stap 1
Kook 35 gram bruine linzen in ongeveer 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
Stap 2
Zet ook water op voor de eieren. Kook de eieren in ongeveer 6 minuten gaar en vergeet ze niet te laten schrikken.
Stap 3
Snijd intussen een halve Jonagold of Kanzi appel in dunne schijfjes. Snijd 100 gram cherry tomaten door de midden.
Stap 4
Doe 30 gram rucola in een schaaltje. Doe daar de appel, cherrytomaten en de linzen overheen.
Stap 5
Brokkel 40 gram feta kaas over de salade.
Stap 6
Besprenkel het geheel met 1 eetlepel balsamico azijn. Let op dat je echt de balsamico azijn te pakken hebt, en niet de cremissimo. Er zit een schrikbarend verschil in aantal koolhydraten tussen die twee!
Stap 7
Voeg de twee gekookte en gepelde eieren toe aan je schaal voor extra eiwitten.
Eet smakelijk!