Zo maak je Kokosamandel-koekjes
Stiekem word ik elke zondag best een beetje jaloers als ik al die lekkere baksels bij Heel Holland Bakt voorbij zie komen. Wat zeg ik: het water loopt me in de mond! Maar met al die koolhydraatrijke producten die de bakkers gebruiken, is het meeste niet verstandig om thuis zelf na te maken. Dan maar zelf aan de slag!
Stap 1
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Stap 2
Weeg 75 gram amandelmeel, 40 gram kokosmeel en een halve theelepel bakpoeder af en roer dit door elkaar in een schaal.
Stap 3
Maal 1 medjoul dadel (ongeveer 20 gram) in een keukenmachine tot een kleverig balletje.
Stap 4
Doe de gemalen dadel, een theelepel vanille aroma en 120 gram ongezouten boter bij de droge ingrediënten en kneed dit met je handen tot een geheel. Let daarbij op dat de dadel een beetje evenredig verdeeld is over de deegbal die je vormt.
Stap 5
Rol 14 kleine balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk ze vervolgens plat met een vork. Je kunt de koekjes eventueel ook uitsteken met vormpjes, maar zorg dan dat je wat amandel- of kokosmeel op je werkblad strooit voor je het deeg uitrolt. Anders krijg je de koekjes namelijk niet meer los.
Stap 6
Bak de koekjes in 10 minuten in de oven en laat ze nog even afkoelen buiten de oven.
Eet smakelijk!