Zo maak je Kikkererwten curry met kokossnippers
Een simpele curry die je binnen een half uur op tafel wokt! Gebruik in dit recept chilivlokken naar smaak en maak je gerecht zo pittig als je zelf wilt.
Stap 1
Weeg 40 gram kokossnippers af en maal deze kort fijn in een keukenmachine.
Stap 2
Zet 80 gram zilvervliesrijst op en laat koken volgens de instructies.
Stap 3
Snijd in de tussentijd 2 teentjes knoflook en een kleine rode ui fijn. Snijd ook de paprika in stukken en snijd de roosjes van de broccoli af. Snijd de roosjes fijn, zodat ze snel gaar zijn tijdens het wokken.
Stap 4
Verhit een wok zonder olie en bak de kokossnippers in 2-3 minuten totdat ze een beetje goudbruin worden. Zet ze daarna opzij.
Stap 5
Veeg de pan schoon met een keukenpapiertje en verhit hier 2 eetlepels zonnebloemolie in. Bak hier naar smaak een minuutje wat chilivlokken in aan.
Stap 6
Voeg de knoflook en ui toe en bak 2 minuutjes mee.
Stap 7
Voeg de vegetarische kip toe en bak wederom 2 minuten.
Stap 8
Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze nu samen de paprika, broccoli en 40 ml water toe aan de wok en blijf goed roeren.
Stap 9
Na 5 minuten voeg je de gekookte rijst, pinda's, halve theelepel gemberpoeder, halve theelepel komijnzaad, halve theelepel ketoembar en 3 eetlepels soja saus toe. Roer goed door en verwarm nog 2 minuten.
Stap 10
Voeg nu de gebakken kokossnippers toe. Houd een beetje over voor de garnering op je bord. Besprenkel op je bord ook naar smaak met een beetje limoensap.
Stap 11
Serveertip: probeer ook eens een gebakken ei bij dit gerecht!
Eet smakelijk!