Zo maak je Gestoofde Thaise aubergine
Aubergine is geen groente die ik vaak gebruik, maar ik denk dat ik voor dit recept een uitzondering ga maken de komende tijd. Want wat lekker is dit gerechtje! Snel aan de slag dus maar.
Stap 1
Snijd de aubergine in stroken die ongeveer even groot zijn. Hak ook de twee teentjes knoflook vast in dunne plakjes en snijd ook de lente-ui vast in ringetjes.
Stap 2
Maak de saus door de rijstazijn, sojasaus en ketjap manis in een schaaltje te doen. Voeg een theelepel chilivlokken toe en roer goed door elkaar.
Stap 3
Verhit een hapjespan en doe daar een eetlepel olijfolie in. Bak de aubergine in een paar minuten aan. Blijf goed omdraaien, zodat de aubergine aan alle kanten evenredig bruin wordt.
Stap 4
Voeg de knoflook en lente-ui toe en bak een paar minuutjes mee.
Stap 5
Voeg de saus en 240 ml water toe aan de pan. Breng daarna het vuur omlaag en laat het geheel zonder deksel 5 minuten pruttelen.
Stap 6
Serveer de aubergine in een schaaltje en garneer met 20 gram ongezouten pinda's. Als je wilt, kun je de pinda's ook nog even aanbakken, maar dit is niet per se nodig.
Eet smakelijk!