Gestoofde Thaise aubergine
Auberginestoof

Gestoofde Thaise aubergine

Oorspronkelijk dacht ik dit receptje te maken als bijgerecht. Maar toen het eenmaal in mijn koelkast stond te wachten, merkte ik al snel dat het ook veel te lekker is om niet als tussendoortje wat van te snacken.

voedingswaarden

lees dit recept voor

Ingredienten

- 300 g aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 40 g lente-ui
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepels glutenvrije sojasaus (Kikkoman)
- 1 eetlepel Ketjap manis
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel olijfolie
- 20 g ongezouten pinda's
- 240 ml water

Zo maak je Gestoofde Thaise aubergine

Aubergine is geen groente die ik vaak gebruik, maar ik denk dat ik voor dit recept een uitzondering ga maken de komende tijd. Want wat lekker is dit gerechtje! Snel aan de slag dus maar.

Stap 1

Snijd de aubergine in stroken die ongeveer even groot zijn. Hak ook de twee teentjes knoflook vast in dunne plakjes en snijd ook de lente-ui vast in ringetjes.

Stap 2

Maak de saus door de rijstazijn, sojasaus en ketjap manis in een schaaltje te doen. Voeg een theelepel chilivlokken toe en roer goed door elkaar.

Stap 3

Verhit een hapjespan en doe daar een eetlepel olijfolie in. Bak de aubergine in een paar minuten aan. Blijf goed omdraaien, zodat de aubergine aan alle kanten evenredig bruin wordt.

Stap 4

Voeg de knoflook en lente-ui toe en bak een paar minuutjes mee.

Stap 5

Voeg de saus en 240 ml water toe aan de pan. Breng daarna het vuur omlaag en laat het geheel zonder deksel 5 minuten pruttelen.

Stap 6

Serveer de aubergine in een schaaltje en garneer met 20 gram ongezouten pinda's. Als je wilt, kun je de pinda's ook nog even aanbakken, maar dit is niet per se nodig.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Koolhydraten

27 gram

Totale tijd

15 minuten

Personen

1 persoon

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recept voorlezen

Wanneer je net de diagnose diabetes hebt gekregen, kan je zicht erg slecht zijn. Laat het recept in dat geval voorlezen om het toch te kunnen maken!