Zo maak je Doperwtensoep met zalmsnippers
Ik had al eens eerder ergens gelezen dat soep goed zou zijn voor diabeten. Of het nu echt zo is, durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar deze soep met 17 koolhydraten per portie zorgde inderdaad niet voor snelle stijgingen! Zet er eventueel een lekkere volkoren cracker met kaas naast en aanvallen maar!
Stap 1
Snijd een klein sjalotje en een teentje knoflook in kleine stukjes.
Stap 2
Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een hapjespan of diepe pan. Bak het sjalotje en knoflook op laag vuur 3 minuten aan, totdat ze een beetje glazig worden.
Stap 3
Verkruimel een half blokje bouillon boven de pan. Roer dit door de ui en knoflook heen en voeg dan 250 ml water en 250 ml kokosmelk toe. Roer het geheel goed door elkaar.
Stap 4
Voeg vervolgens 250 gram tuinerwten toe aan de pan en laat 5 minuten op laag vuur koken.
Stap 5
Voeg 50 gram spinazie toe en zet het vuur na een minuutje uit.
Stap 6
Giet de soep over in een blender en blend een minuut, totdat je een egale soep hebt.
Stap 7
Schenk de soep in twee kommen en snijd 100 gram zalm in snippers. Verdeel deze over de twee kommen en garneer met een paar takjes verse dille.
Eet smakelijk!