Zo maak je Chocolademousse
Drie, twee, één en gaan met die banaan! Een superchique chocomousse die je supersnel op tafel hebt staan. Als je hem nog wat steviger wilt, zet je hem na het maken nog zo’n twintig minuutjes in de koelkast.
Stap 1
Weeg 125 gram ongeklopte slagroom af in een maatbeker.
Stap 2
Klop de slagroom op met een handmixer (lekker snel) of met een garde totdat deze stevig wordt. Houd 1 lepeltje slagroom apart voor de versiering na afloop.
Stap 3
Voeg 1 eetlepel of 5 gram cacaopoeder toe, en mix door de slagroom heen.
Stap 4
Weeg 10 gram banaan af en prak het stuk banaan plat. De rest van de banaan breek je gemakkelijk in stukjes en vries je in, voor een volgende keer.
Stap 5
Voeg de geprakte banaan toe aan de chocolademousse en zet de handmixer nogmaals aan totdat het geheel goed gemengd is.
Stap 6
Schep in een glas, voeg de toef slagroom toe en als je het écht af wilt maken, voeg je ook nog een stukje rood fruit toe voor de garnering.
Eet smakelijk!