Chocolademousse
Chocomousse

Chocolademousse

Trek een chocolademousse uit het schap in de supermarkt en de kans is groot dat je er zo'n 20 koolhydraten per 100 gram in aantreft. Waarom zo veel, als het ook minder kan? Deze chocolademousse bevat maar 6 koolhydraten en staat in 5 minuten op tafel!

voedingswaarden

lees dit recept voor

Ingredienten

- 125 ml slagroom (30% vet)
- 5 g cacao
- 10 g banaan

Zo maak je Chocolademousse

Drie, twee, één en gaan met die banaan! Een superchique chocomousse die je supersnel op tafel hebt staan. Als je hem nog wat steviger wilt, zet je hem na het maken nog zo’n twintig minuutjes in de koelkast.

Stap 1

Weeg 125 gram ongeklopte slagroom af in een maatbeker.

Stap 2

Klop de slagroom op met een handmixer (lekker snel) of met een garde totdat deze stevig wordt. Houd 1 lepeltje slagroom apart voor de versiering na afloop.

Stap 3

Voeg 1 eetlepel of 5 gram cacaopoeder toe, en mix door de slagroom heen.

Stap 4

Weeg 10 gram banaan af en prak het stuk banaan plat. De rest van de banaan breek je gemakkelijk in stukjes en vries je in, voor een volgende keer.

Stap 5

Voeg de geprakte banaan toe aan de chocolademousse en zet de handmixer nogmaals aan totdat het geheel goed gemengd is.

Stap 6

Schep in een glas, voeg de toef slagroom toe en als je het écht af wilt maken, voeg je ook nog een stukje rood fruit toe voor de garnering.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Koolhydraten

6 gram

Totale tijd

5 minuten

Personen

1 persoon

Deel dit recept:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Recept voorlezen

Wanneer je net de diagnose diabetes hebt gekregen, kan je zicht erg slecht zijn. Laat het recept in dat geval voorlezen om het toch te kunnen maken!