Chiazaadpudding
Chiazaad pudding 1110 x 804 - Hoofdafbeelding

Chiazaadpudding

Of je nu zin hebt om de dag lekker voedzaam (en zoet!) te beginnen bij het ontbijt, of na het avond eten een lekker toetje te verorberen: met deze chiazaadpudding zit je altijd goed!

voedingswaarden

lees dit recept voor

Ingredienten

- 8 g blauwe rozijnen
- 30 g chiazaad
- 10 g cacao nibs
- 20 g ongebrande amandelen
- een halve banaan
- 23 g havervlokken
- 3 g kaneelpoeder
- 200 g kokos drinkmelk

Zo maak je Chiazaadpudding

Vanaf moment één is dit mijn favoriete ontbijt om de dag mee te beginnen. En ontzettend fijn om mee te variëren nog ook! Vervang de amandelen eens voor andere noten, of voeg wat rode vruchtjes toe. Of wat dacht je van het toevoegen van een lekkere lepel pindakaas? Mijn bloedsuiker schiet over het algemeen omhoog van een banaan, maar een halve banaan in dit recept gaat precies goed!

Stap 1

Neem een diep schaaltje en doe weeg daarin het chiazaad, de rozijnen, cacao nibs, kaneel, amandelen en havervlokken af.

Stap 2

Voeg de halve banaan toe. Tip: vries de andere helft van de banaan in. Perfect ter vervanging van een zoete snack als je de volgende keer te laag in je suikerwaarde zit, en net een ijsje.

Stap 3

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer goed door, zodat vooral het chiazaad en de kaneel goed over het schaaltje verdeeld zijn.

Stap 4

Zet het schaaltje vervolgens in de koelkast.

Stap 5

Wacht minimaal een half uur en roer de inhoud van het schaaltje nog een keer goed door elkaar. Dit zorgt er voor dat de zwaardere ingrediënten, zoals de amandelen, niet allemaal op de bodem belanden.

Stap 6

Zet het schaaltje nog een paar uur in de koelkast. Zelf doe ik dit voor ik ga slapen, zodat de pudding extra stevig is.

Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Koolhydraten

48 gram

Totale tijd

10 minuten

Personen

1 persoon

Deel dit recept:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recept voorlezen

Wanneer je net de diagnose diabetes hebt gekregen, kan je zicht erg slecht zijn. Laat het recept in dat geval voorlezen om het toch te kunnen maken!