Zo maak je Bulgursalade met biet, kappertjes en cashew
Ik heb bijna altijd wel bietjes in de koelkast liggen tegenwoordig. Het fijne vind ik dat het overal zo makkelijk mee combineert. En deze salade heb je zo in elkaar geflanst!
Stap 1
Snijd 30 g gemengde sla en 30 g spinazie in kleinere stukjes en leg in een schaal.
Stap 2
Weeg 20 g bulgur af en kook in 8-10 minuutjes gaar.
Stap 3
Bak intussen 20 g cashewnoten in een koekenpan tot ze lichtbruin worden.
Stap 4
Snijd 100 g gekookte rode biet in blokjes en voeg alvast toe aan je schaal met sla.
Stap 5
Voeg ook 10 g kappertjes toe aan de salade.
Stap 6
Meng in een schaaltje 10 ml azijn, 20 ml mosterd en 20 ml Griekse yoghurt tot een frisse dressing. Voeg eventueel ook wat peper toe.
Stap 7
Wanneer de bulgur klaar is, voeg je deze samen met de dressing toe aan de schaal. Roer goed door elkaar. Gooi tot slot de cashewnoten over je salade heen.
Eet smakelijk!