Zo maak je Brownie
Deze brownie is perfect om nog even snel klaar te maken op zondagavond: het is namelijk zo gepiept! Snijd hem vervolgens in 10 stukken, en vries die in. Zo heb je een voorraad superlekkere tussendoortjes voor de hele week! En het beste is natuurlijk dat er maar 3 koolhydraten in elk blokje zitten.
Stap 1
Verwarm je oven voor op 170 graden.
Stap 2
Pak een schaal en doe daar de 55 gram amandelmeel, halve theelepel bakpoeder en 25 gram cacaopoeder in. Roer door elkaar tot een lichtbruin geheel.
Stap 3
Doe 90 gram boter en 50 gram pure chocolade in een pannetje. Zet op heel laag vuur en roer rustig door tot het gesmolten is. Voeg 20 druppels Greensweet stevia toe en blijf goed roeren.
Stap 4
Doe de drie eieren in een schaal en klop ze met een garde op tot ze een beetje luchtig worden. Doe de chocoladeboter-mix hier doorheen. Klop dit goed op met de garde.
Stap 5
Meng de droge ingrediënten in de schaal met de natte ingrediënten. Voeg tot slot een eetlepel vanille extract toe en roer dit goed door elkaar.
Stap 6
Vul een bakblik met bakpapier en giet daar het mengsel in. Verdeel het gelijkmatig over de bakvorm.
Stap 7
Bak de brownie in 20 minuten gaar. Wil je zeker weten dat hij gaar is? Steek er dan een satéprikker in. Blijft er niets aan de prikker plakken, dan is je brownie gaar!
Eet smakelijk!