Draag bij

Dat ik in 2020 pas de diagnose diabetes heb gekregen, is iets waar ik blij mee ben. Dat klinkt een beetje vreemd wellicht, maar ik ben blij dat ik het niet al tien jaar eerder heb gekregen. In korte tijd lijkt er namelijk een hoop te gebeuren, op het gebied van diabetes. Zo zijn er veel meer moderne hulpmiddelen beschikbaar, zoals de Freestyle Libre sensor om je de ellende van vingerprikken te besparen. Ook zijn de naalden veel dunner dan voorheen, waardoor je ze haast niet voelt wanneer je insuline toedient. En op dit moment zijn er allerlei veelbelovende onderzoeken gaande naar de kunstalvleesklier en poeptransfusies, om het leven van diabetici leefbaarder te maken en met uiteindelijk doel:
diabetes genezen. 

Toch is er nog een lange weg te gaan. Voor mij staat genezing van diabetes liever vandaag op de planning dan morgen. En dus is het belangrijk dat er aandacht is voor diabetes, én geld. Geld voor onderzoeken bijvoorbeeld, om zo op te termijn te zorgen dat diabetes een ziekte uit het verleden wordt. 

Ik vind het te gek dat je de tijd hebt genomen om op mijn site rond te kijken, en je kunt bij mij helemáál niet meer stuk als je ook deze pagina bekijkt. Hier vind je namelijk een aantal manieren waarop je bij zou kunnen dragen aan het onderzoek naar diabetes. Zodat ook jij uiteindelijk kunt zeggen: ik heb geholpen diabetes te genezen. En natuurlijk help je niet alleen door in geld bij te dragen: je helpt ook door één of meerdere van de acties hier onder te delen. Want hoe meer aandacht voor diabetes, hoe beter, op weg naar genezing!

Rennen tot je niet meer kan

New york mini marathon - Rotterdam 2021

Mijn vriend Bram is te gek. Om te beginnen haalde hij op de dag van mijn diagnose de hele voorraadkast en koelkast leeg, om alles met suiker weg te gooien. Daarnaast las hij me voor toen ik nauwelijks iets zag, steunt hij me wanneer dat nodig is én kan hij lekker koken. En nu gaat hij ook nog eens een halve marathon lopen voor het Diabetesfonds!

Op 14 mei 2022 rent hij, naar eigen zeggen, ‘diabetes de wereld uit’.
Door de straten van Rotterdam, rechtstreeks naar de finish. Natuurlijk is hij al aan het trainen. En jij kunt hem helpen en daarmee ook het Diabetesfonds in hun onderzoeken! Hoe? Door Bram te sponsoren via de knop hier onder bijvoorbeeld, of door zijn actie te delen via social media. En allebei mag natuurlijk ook.

Ik weet wel waar ik sta, op 14 mei. Langs de route, gewapend met een rugzak vol eten en drinken, de longen uit mijn lijf te schreeuwen, omdat ik zo trots ben op Bram.

A little money makes the world go round

Diabetesfonds

Al jaren is het Diabetesfonds de eerste plek waar veel nieuwe diabeten kijken. Het fonds heeft namelijk ongelooflijk veel kennis over diabetes, die beschikbaar is via hun website. 

Daarnaast draagt het Diabetesfonds wezenlijk bij aan verschillende onderzoeken die behandeling van diabetes nog beter kunnen maken. Zo zijn er bijvoorbeeld onderzoeken naar insulineproducerende cellen die zich verstopt hebben. Omdat ze niet vernietigd zijn, zouden ze mogelijk weer ”wakker kunnen worden gekust’. Of onderzoek naar de kunstalvleesklier, die de functie van je eigen niet-werkende alvleesklier over kan nemen.

Al dat onderzoek kost uiteraard geld. Mocht je iets kunnen missen, dan kom je via de Doneer-knop hieronder terecht op de site van het Diabetesfonds. En heb ik al gezegd dat ik je fantastisch vind, als je een kijkje neemt?!

Onderzoek
HahaRecreatie

Er even uit in eigen land

Boek een huisje bij mijn schoonouders

Boek een huisje bij je schoonouders? Wat bedoel je dan, Kai?
Nou, zoals ik het zeg: Harm en Hannie hebben twee prachtige blokhutten, Canadese stijl en volledig zelf gebouwd van hout. De hutten staan in Overijssel, dus je bent er ook zo van uit de Randstad. Perfect om even te ‘onthaasten’, zoals je dat tegenwoordig zo mooi mag zeggen.

En wat dat dan met geld ophalen voor het Diabetesfonds te maken heeft? Harm en Hannie dragen (te lief) per boeking €10 af om Bram te sponsoren tijdens zijn halve marathon. Zo kun jij dus lekker even tot rust komen, én zorg dat je dat Bram meer geld ophaalt voor het Diabetesfonds. Je hebt nog nooit eerder zó relaxed een goed doel gesteund!

Recente berichten

Je knippert met je ogen en anderhalf jaar is verstreken. Niet echt natuurlijk, want in het ‘echte leven’ heb ik...
Sommige mensen zijn van zichzelf heel beschouwend. Ze evalueren aan het einde van de week wat er die week allemaal...
Het gewone leven is weer begonnen. Er mag weer meer: ik mag weer naar toneelrepetities, ik ben weer bijna alle...